YafaRay 3.1.1 for MacOSX.10.7 crash

Project:YafaRay
Component:YafaRay Core
Category:bug report
Priority:normal
Assigned:David Bluecame
Status:ready to commit
Description

Activate the addon, crashes:

 

Traceback (most recent call last):

  File "/Applications/Blender.app/Contents/MacOS/../Resources/2.78/scripts/modules/addon_utils.py", line 330, in enable

    mod = __import__(module_name)

  File "/Users/leotreasure/Library/Application Support/Blender/2.78/scripts/addons/yafaray_v3/__init__.py", line 70, in <module>

    from . import io

  File "/Users/leotreasure/Library/Application Support/Blender/2.78/scripts/addons/yafaray_v3/io/__init__.py", line 21, in <module>

    import yafaray_v3_interface

  File "/Users/leotreasure/Library/Application Support/Blender/2.78/scripts/addons/yafaray_v3/bin/yafaray_v3_interface.py", line 18, in <module>

    _yafaray_v3_interface = swig_import_helper()

  File "/Users/leotreasure/Library/Application Support/Blender/2.78/scripts/addons/yafaray_v3/bin/yafaray_v3_interface.py", line 17, in swig_import_helper

    return importlib.import_module(mname)

  File "/Applications/Blender.app/Contents/Resources/2.78/python/lib/python3.5/importlib/__init__.py", line 126, in import_module

    return _bootstrap._gcd_import(name[level:], package, level)

ImportError: dlopen(/Users/leotreasure/Library/Application Support/Blender/2.78/scripts/addons/yafaray_v3/bin/_yafaray_v3_interface.so, 2): Library not loaded: @rpath/libopencv_photo.3.1.dylib

  Referenced from: /Users/leotreasure/Library/Application Support/Blender/2.78/scripts/addons/yafaray_v3/bin/_yafaray_v3_interface.so

  Reason: no suitable image found.  Did find:

        /Users/leotreasure/Library/Application Support/Blender/2.78/scripts/addons/yafaray_v3/bin/dependencies/libopencv_photo.3.1.dylib: file too short

Comments

#1

Title:YafaRay.v3.1.1-beta.build.for.Blender.2.78.for.MacOSX.10.7.or.higher.NEEDS.TESTING.64bit.Intel.zip macOS 10.12.3» YafaRay 3.1.1 for MacOSX.10.7 crash

.

#2

Assigned to:Anonymous» David Bluecame
Status:active» ready to commit

Hello,

This problem happens when you use Blender to decompress YafaRay v3 zip file. It contains links that are lost when Blender decompress the zip by itself.

In future YafaRay builds I will not use links and this will not happen. For the time being, as a workaround, try decompressing YafaRay v3 zip file yourself in the Mac "explorer" and move the yafaray_v3 folder manually into Blender addons folder. That should solve the problem for you.

In any case, this will also be solved in the next YafaRay versions...